Kocaeli’den ‘kreş’ talebi
KOCAELİ (İGFA) –Türk Sıhhat Sen Kocaeli Şube Lideri Ömer Çeker, Şube Başkan Yardımcısı Umut Birol, Kocaeli Şehir Hastanesi Baş Temsilcisi Sevcan Çakı, Temsilci Yusuf Güler, Emre Onur Araz, Recep Habip, Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Emine Özçelik’in katılımıyla şubede basın açıklaması yaptı. .
Başkan Çeker, Kocaeli Şehir Hastanesi’nde kreş ve kreş açılmasının zorunlu olduğunu söyledi.
Şube Başkanı Ömer Çeker yaptığı açıklamada, “Sağlık Bakanlığı internet sitesinde yayınlanan İşçi Dağıtım Tablosuna (PDC) göre Kocaeli Şehir Hastanesi’nde 657 Devlet Memurları Kanununa (DMK) tabi yaklaşık 2298 sağlık çalışanı görev yapacak. Kocaeli Şehir Hastanesi çalışanları, hastaneyi inşa eden yüklenici firma çalışanları ile birlikte yaklaşık 4500-5000 çalışanı ile Kocaeli halkına sağlık hizmeti sunmak için çalışacak, çocukların bakımında sıkıntı yaşıyorlar. Çalışanların çocuklarına hizmet veren bir kreşin bulunmamasından dolayı çalışanların mağdur olduğunu ve bu durumun performanslarını etkilediğini belirterek, “Kocaeli Şehir Hastanesi bünyesinde kreş/çocuk bakım merkezinin açılması, verilen hizmetin daha aktif ve kaliteli olmasını sağlayacağını, “dedi.
Kreş ve huzurevlerinin varlığının, çocukların güvenli bir ortamda eğitim görmelerine, milli, manevi, ahlaki, kültürel ve insani değerlere bağlılıklarını bilimsel gereklere uygun olarak geliştirmelerine yardımcı olması gerektiğini vurgulayan Çeker, “Çocukların güvenli bir ortamda yetişmelerinin sağlanması fiziksel, duygusal, zihinsel ve sosyal açılardan uyum.” “Beslenme konusunda bilgi, beceri ve alışkanlıklar kazandırmak, Türkçenin doğru ve güzel konuşulmasını sağlamak, çocukları ilköğretime hazırlamak, oyun ve arkadaşlık yoluyla sosyal ilgilerini geliştirmek, iş verimliliğini artırmak büyük önem taşıyor.” Ebeveynler için daha güvenli bir çalışma ortamı yaratıyoruz” dedi. .
ÇÖZÜM ÜRETMELİYİZ
““Bu konuda hassasiyet bekliyoruz ve gerekli adımların atılmasını istiyoruz” diyen Çeker, açıklamasında şunları ekledi: “Şehir Hastanesi yönetimi bu konuyu öncelikli olarak gündemine almalı. Alternatif yolları da değerlendirerek çözüm üretmeli. Mesela Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve İzmit Belediyesi şehir hastanemize çok yakın bir proje geliştirip sağlıkçı anneler için kreş açabilirler.Biz de bu konuda sendika olarak başvuruda bulunabiliriz.Bizim kaygımız sorunun çözülmesidir.Birlikte çalışarak, Çok sıkıntılı bir durumu ortadan kaldırabilir, sağlık çalışan annelerin yüzünü güldürebilir, kaygılarını giderebiliriz. “Bu konuda yetkilileri bir kez daha davet ediyoruz, ‘Gelin hastanemize kreş getirin’ diyoruz.”